Cum pot sa ma asigur ca micutului meu ii va fi suficient de cald dar nu va transpira?

Secretul este este sa il imbraci in straturi, pe care le poti adapta in functie de vreme. Materialele naturale sau sintetice functioneaza bine in straturi si aerul care este capturat intre straturi retine caldura aproape de corp.

Stratul de baza tine caldura aproape de corp si permite pielii sa respire.
Stratul intermediar. Rolul lui este de a captura caldura pierduta de stratul de baza si de a izola suplimentar.
Stratul exterior ofera protectie impotriva vantului, frigului si umezelii.

1. Stratul de baza (sau prim-strat)

Esential pentru a tine de cald este stratul de baza. Scopul lui este de a avea un strat moale, confortabil langa piele care retine caldura langa corp dar care este si respirabil si elimina umezeala chiar si cand copiii transpira de la atata joaca.

  • Un strat de baza functional (din lana sau materiale tehnice) ajuta la mentinerea pielii uscate
  • Acesta elimina umezeala dinspre piele si o transfera catre alte straturi
  • Lana transfera si absoarbe umezeala, dar ofera caldura chiar si cand este umeda.

2. Midlayer (stratul de mijloc, intermediar)

Pastreaza caldura inauntru si frigul afara! Rolul stratului intermediar este de a captura caldura pierduta de stratul de baza si de a izola pentru a tine de cald.

Acesta se afla intre stratul de baza si stratul exterior (cum ar fi o jacheta impermeabila sau un costum de zapada). 

De obicei stratul intermediar este un hanorac fleece din materiale tehnice sau lana. De asemenea, o vesta sau o jacheta usor matlasata poate fi folosita ca strat intermediar. Si fleece-ul si lana sunt materiale excelente pentru straturile intermediare!

  • Asigurati-va ca este suficient de larg - straturile prea stranse nu retin caldura
  • Un fleece este respirabil, cald si usor de intretinut
  • Lana este calda chiar si cand este umeda

3. Stratul exterior

Gecile si salopetele de zapada impermeabile, dar respirabile (costume de zapada, de ski sau combinezoane mai sunt numite), ii vor ajuta pe copii sa ramana uscati si calzi toata ziua.

Fie ca sunteti pe partie, construiti un om de zapada afara in curte sau pur si simplu aveti treaba prin oras, avem imbracaminte exterioara pentru toate aventurile voastre de iarna!

  • Stratul exterior protejeaza de vremea rece sau extrema
  • Un strat exterior impermeabil si respirabil tine vantul si ploaia afara, dar permite transpiratiei sa se evapore in exterior.

4. Extremitatile 

Nu uitati de protectia extremitatilor in zilele reci! Mainile, picioarele si capul sunt zonele care pierd caldura cel mai rapid, asa ca este important sa le mentineti bine acoperite si izolate. Folositi manusi impermeabile, ciorapi grosi si caldurosi, precum si caciuli captusite sau cu protectie pentru urechi. Asigurandu-va ca aceste parti sunt protejate, veti preveni pierderea caldurii corporale si veti mentine confortul termic al copiilor chiar si in cele mai friguroase zile de iarna.



ianuarie 01, 2024