Insectele sunt interesante pentru cei mici, dar pot fi și periculoase. Pe lângă mușcăturile dureroase, unele dintre ele pot transmite boli care provoacă urmări pe termen lung.
Cum protejăm copiii de aceste mici viețuitoare?
Deși niciodată nu putem vorbi despre o modalitate 100% sigură, specialiștii Reima au pus bazele colecției Reima Anti-Bite pentru a-i ajuta pe cei mici să țină insectele la distanță.
Colecția de șosete, pălării, tricouri, hoodies, pantaloni și chiar rochițe include un tratament cu un repelent non-toxic, sigur și blând — care respinge insectele. Hainuțele Anti-Bite pot fi folosite de copii de la 6 luni și chiar și de către femeile însărcinate sau care alăptează. Chiar și după 100 de spălări, nivelul său de eficiență nu scade sub 75%, astfel că putem reduce considerabil cantitatea de loțiuni cutanate aplicate pe pielea copilașului.
În fotografie: pantaloni Virrat, hoodie Suojaan, pălărie Itikka
Iată 4 categorii de insecte cărora trebuie să le acordăm o atenție sporită în anotimpul cald și ce haine Reima Anti-Bite ne pot ajuta să le ținem la distanță, astfel încât cei mici să fie în siguranță.
Căpușele, un adversar periculos și discret
Căpușele se atașează de piele și își pot infecta victimele cu Borrelia, o bacterie care provoacă boala Lyme. Micile insecte trăiesc în zone împădurite, în iarba înaltă, în parcurile orașului și chiar și în curțile caselor.
Pentru o protecție adecvată, putem introduce tivul pantalonilor Anti-Bite în șosetele din aceeași colecție. Pielea va fi astfel complet acoperită, iar repelentul din haine va distrage atenția căpușelor, mascând mirosurile care apar în mod natural pe piele.
Pentru un plus de siguranță, este indicat totuși să verificăm atât suprafața pantalonilor, cât și cea a șosetelor ori pantofilor înainte de a intra în casă. E important ca nicio căpușă să nu fi rămas agățată de țesături.
Țânțarii, deloc prietenoși
Țânțarii îmbolnăvesc peste 700 de milioane de oameni în fiecare an de boli precum malaria și febra galbenă. Ca mediu natural, iubesc lacurile și iazurile, dar adesea își găsesc drumul și în propria locuință, prin ferestre deschise, uși și mici crăpături.
Acoperirea pielii cu haine lungi ajută, însă doar parțial. Trompa țânțarului poate trece prin anumite fibre sau țesături, așadar, un adaos de repelent, precum cel al hăinuțelor din colecția Anti-Bite, este binevenit pentru a oferi protecție optimă. Dacă rămân porțiuni de piele neacoperite, acestea pot fi protejate cu ajutorul unor loțiuni speciale, cu aplicare cutanată.
Păduchii, dușmanii părului curat
Păduchilor le place să trăiască în păr curat, lăsându-și gazdele să se scarpine în cap zile întregi. Deși nu poartă boli dăunătoare, sunt ușor de luat și sunt incredibil de deranjanți, fiind, totodată, un motiv de stigmatizare socială.
Pălăriile și șepcile Anti-Bite ajută la prevenirea infestării cu păduchi. Totuși, este important și în acest caz să luăm măsuri de precauție suplimentare: să ne asigurăm că cel mic nu împrumută pălăria/șapca altor copilași și să verificăm periodic părul.
Albinele și viespile, o întâlnire dureroasă
Albinele și viespile nu ne strică doar picnicurile, ci pot fi de-a dreptul periculoase pentru bebelușii și copiii cu alergii. Aceste insecte sunt atrase de mirosurile dulci precum fructele, florile și diversele loțiuni corporale, dar cu siguranță urăsc repelentul hainelor Anti-Bite.
Așadar, data viitoare, înainte să inițiem un picnic sau o plimbare prin livadă, trebuie să ne asigurăm că cei mici sunt echipați corespunzător!
Din dragoste pentru cei mici, dar și pentru natură, Mudi.ro prezintă Reima Anti-Bite
Credem că fiecare copil ar trebui să fie liber să se bucure în voie de minunățiile naturii fără a fi nevoit să. Totodată, ne dorim să aducem în fața voastră soluții prietenoase cu natura, care nu dăunează în niciun fel insectelor sau animalelor. Colecția Reima Anti-Bite întrunește toate aceste criterii, devenind recomandarea noastră nr. 1 pentru ieșirile în natură în timpul sezonului cald!
Descoperă întreaga colecție aici: mudi.ro/collections/reima-anti-bite