Mulți părinți sunt de părere că salopeta impermeabilă este obiectul de vestimentație salvator în orice zi de primăvară cu vreme capricioasă, schimbătoare sau ... ploioasă din capul locului.

Salopetele au fost popularizate în rândul comunității de mămici și sub denumirile de combinezoane sau costume de ploaie.

Sunt best seller-ele noastre, atât primăvara cât și iarna. Nici nu e de mirare, copiii le pot folosi la ieșirile zilnice în parc, plimbări prin pădure, alergat, cățărat sau mult iubitele sărituri în bălți.

Pe scurt, recomandările noastre:

Salopeta impermeabilă din materiale tehnice – dacă preferați o haină multifuncțională. Copilul o va purta întreg sezonul, atât în zilele ploioase dar și în cele însorite. Impermeabilitate și respirabilitate foarte bune, potrivite pentru orice fel de activități în aer liber. Această salopetă este și cea care necesită un buget mai mare.

Salopeta impermeabilă din softshell – Material moale, flexibil și durabil. Impermeabilitate foarte bună, însă respirabilitatea este mai mică decât la salopeta din materiale tehnice. Totuși face față majorității activităților copiilor, excepție fac activitățile foarte intense.

Salopeta de ploaie din poliuretan (PU) – dacă preferați o salopetă doar pentru zilele ploioase. Impermeabilitate foarte bună, însă nu este respirabilă (fiind potrivită să fie purtată doar pe durata ploii). Material "cauciucat" se curăță foarte ușor, de multe ori prin clătire doar. Prețuri prietenoase.

Criterii de care să ții cont când cumperi o salopetă impermeabilă pentru copilul tău

Pentru a lua cea mai bună decizie atunci când pornești în căutarea unei salopete impermeabile, te sfătuim să ții cont de următoarele criterii:

  • IMPERMEABILITATE – Cât de bine rezistă la ploaie și umezeală. Pentru detalii mai multe, te sfătuim să citești articolul Mudi Blog despre impermeabilitate.
  • RESPIRABILITATE – Copii se mișca mult, așadar e foarte important ca vaporii de transpirație să fie eliminați la exterior;
  • ANTI-VÂNT – Vântul rece e inevitabil primăvara și toamna, așadar trebuie să ne asigurăm că îmbrăcămintea îi oferă copilului protecția necesară. Vestea bună e că, de obicei, o haină impermeabilă este și anti-vânt;
  • CUSĂTURI LIPITE/SUDATE – Nu este de ajuns ca materialul/țesătura să fie impermeabil(ă), este nevoie ca și cusăturile să reziste la ploaie.

 

Alte caracteristici utile ale salopetelor (diferă de la produs la produs):

  • Fermoare anti-ploaie –  alături de impermeabilitatea ridicată și cusăturile lipite, oferă protecție completă împotriva ploii și umezelii;
  • Curelușe la picioare – oferă o bună fixare a salopetei sub încălțăminte;
  • Spălare la mașină & uscare în uscător – ne fac nouă, părinților, munca mai ușoară;
  • Întărituri la genunchi și șezut – le recomandăm pentru copiii foarte activi. Prelungesc durata de utilizare a unei salopete;
  • Detalii reflectorizante – siguranță sporită pentru copil în situații cu vizibilitate scăzută;
  • Materiale reciclate/reciclabile – tot mai multe branduri sunt preocupate de impactul asupra mediului înconjurător și folosesc materiale reciclate/reciclabile la producerea hainelor pentru copii.

Salopeta impermeabilă din materiale tehnice

Imitând îndeaproape textura țesăturii obișnuite, materialele tehnice au o tehnologie inovativă care le permite să se simtă natural la atingere, oferind confort sporit în mișcare, în timp ce asigură o impermeabilitate superioară și lasă pielea să respire foarte bine.

Impermeabilitate & respirabilitate materiale tehnice

 

Din această categorie, îți propunem salopetele de primăvară de la Reima (confecționate din Reimatec, o țesătură proprie) și pe cele de la Ducksday, iubite pentru printurile lor vesele și drăgălașe.

Salopeta impermeabilă din softshell

Confecționate dintr-un material moale și flexibil, dar la fel de durabil, overall-urile din softshell sunt un adevărat prieten pentru copiii foarte activi, care iubesc să exploreze lumea prin joacă. Cu un grad de impermeabilitate foarte bun (atinge chiar și 10.000 mm), salopetele din softshell protejează cu succes împotriva apei, vântului și frigului (unele dintre ele sunt prevăzute chiar și cu o căptușeală din fleece). Respirabilitatea softshell-ului este de obicei 3.000 g/m²/24 h, potrivită așadar pentru activităti mai puțin intense.

Impermeabilitate & respirabilitate softshell

 

Pe Mudi.ro, vei găsi salopete din softshell de la brandurile Reima și Molo.

Salopete de ploaie din PU (poliuretan)

Potrivită pentru zilele ploioase, salopeta overall din PU (poliuretan) este o reinterpretare practică a pelerinei de ploaie, oferind, de această dată, o protecție completă, fără spații prin care apa să ajungă la pielea celui mic. Materialul se simte "cauciucat" la atingere, însă este confortabil și nu îngheață iarna (unii părinți folosesc aceste haine și iarna drept strat exterior protector).

Principalul avantaj este curățarea extrem de ușoara, prin clătire rapidă sau ștergere cu o lavetă umedă.

Hainele de ploaie din PU au o impermeabilitate foarte bună. Ele nu sunt însă respirabile, fiind potrivite a fi purtate doar pe durata ploii.

Impermeabilitate & respirabilitate Poliuretan (PU)

 

Molo și Reima ți-au pregătit cele mai drăguțe salopete impermeabile de ploaie pe Mudi.ro! Însă dacă în loc de salopetă micuțul preferă un set de ploaie format din jachetă și pantaloni din PU, atunci avem aici o categorie întreagă.

 

Salopete de primăvară/toamnă pentru bebeluși (de la 0 la 12 luni)

Când vorbim despre bebeluși, caracteristicile pe care le căutăm la un overall de primăvară sunt mai degrabă centrate pe căldură și confort. Pe Mudi.ro, vei găsi opțiuni potrivite atât pentru plimbarea/dormitul în cărucior, cât și pentru primii pași, exersați timid pe afară, “în lumea mare”.

Modelele de salopete pentru bebeluși sunt disponibile până la mărimea 74/80.

Dacă îți dorești un plus de versatilitate, îți prezentăm și modelele 2-în-1 de la Reima. Cu ajutorul unui fermoar poziționat ingenios pe linia cracului, acestea se transformă în sac de dormit pentru cărucior. Sunt prevăzute și cu 2 fermoare laterale, pentru un plus de confort la îmbrăcare, dar și ca o soluție practică pentru a evita supraîncălzirea celui mic în zilele mai călduroase.

 

Sperăm ca sfaturile noastre să fie utile în alegerea salopetei potrivite pentru copilul dvs.

Colecția Mudi.ro include salopete impermeabile practice și ușor de îmbrăcat, aparținând unor branduri renumite precum Reima, Tretorn, LEGO Wear, Molo sau Ducksday.

 

Nu știi ce mărime i se potrivește copilașului?

Dacă întâmpini dificultăți în alegerea mărimii potrivite pentru salopeta impermeabilă de primăvară a copilului tău, te invităm să arunci o privire asupra Ghidului de mărimi Mudi.ro sau să ne contactezi și te vom sfătui.  

 

 

octombrie 19, 2023