Povestea Reima a început în 1944, în orășelul Kankaanpää din Finlanda, acolo unde fondatorii brandului au venit cu ideea de a reutiliza costumații militare vechi pentru a crea o variantă de îmbrăcăminte funcțională, confortabilă și sigură pentru întreaga familie. De atunci, REIMA a continuat să se dezvolte, să investească în soluții inovatoare și materiale premium.

Astăzi, Reima este un brand premiat, recunoscut la nivel mondial atât pentru soluțiile sustenabile, cât și pentru siguranța și confortul hainelor outdoor pentru copii.

 

Momente-cheie în dezvoltarea brandului Reima

1944 - în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, firma Pallo-Paita Oy, specializată în producția de uniforme militare se mută din Helsinki în orășelul Kankaanpää, acolo unde se transformă în Kankama Oy, producând îmbrăcăminte funcțională pentru întreaga familie. În lipsă de materie primă, producătorii vor fabrica primul articol vestimentar prin reciclarea uniformelor militare: salopeta de muncă pentru femei.

Anii ’50 - Reima (pe atunci Reima - Pukine) începe să dezvolte primele haine pentru copii din materiale durabile.

Anii ’70 - Brandul începe producția în masă, înregistrând o popularitate deosebită datorită materialului Enstex®, o soluție inovativă de îmbrăcăminte impermeabilă pentru copii.

Anii ’90 - Reima continuă dezvoltarea, lucrând la noi materiale care să ofere protecție împotriva apei și vântului. Așa apare Reimatec, care va crește exportul cu 70%.

2004 - Brandul își mută focusul exclusiv asupra producției de haine pentru copii.

2011 - Brandul își lansează primul website în Finlanda și se extinde tot mai mult pe piețele internaționale estice.

Filosofia din spatele Reima

Pornind de la ideea că cei mici reprezintă schimbarea, Reima și-a propus să le fie alături încă de la primele încercări de a explora lumea, gândind noi și noi colecții de haine outdoor pentru copii activi. Îmbrăcămintea Reima îl oferă prichindelului tău toată protecția de care are nevoie în fața provocărilor pe care mediul înconjurător le rezervă (apă, vânt, noroi, zapadă, frig etc.), permițându-i să descopere lumea în voie, cu o deplină libertate de mișcare.

Inovațiile Reima

Mai mult decât o încurajare spre explorare, Reima este o poveste despre sustenabilitate și responsabilitate. Produsele lor sunt create din materiale premium, utilizând tehnologii durabile și extrem de eficiente pentru confortul celor mici:

REIMATEC. Este un material ideal pentru orice sezon, care îi permite copilului să rămână uscat și confortabil. Reimatec este un material impermeabil, care lasă pielea să respire, fiind ideal atât pentru zilele de grădiniță, cât și pentru momentele petrecute în natură. Ușor de întreținut și cu o durată de viață extinsă, hăinuțele din Reimatec sunt o investiție inteligentă și sustenabilă.

MONOMATERIAL. Hăinuțele de tipul monomaterial sunt create, așa cum sugerează chiar numele, exclusiv din același tip de material, transformându-le în articole 100% reciclabile. Cele două tipuri de articole vestimentare monomaterial, geaca Voyager și pantalonii Kierto, sunt apreciate și premiate la nivel mondial pentru tehnologiile lor inovative. Materialul este unul ușor, asigură protecție împotriva vântului, apei și murdăriei, dar, în același timp, prin sustenabilitate, protejează și viitorul celui mic.

COOLING COMFORT. Potrivite pentru anotimpul cald, piesele vestimentare care utilizează această tehnologie absorb transpirația celui mic, permițându-i să rămână activ, în condiții maxime de confort: pielea lui rămâne uscată, iar temperatura corpului se menține la o valoare optimă. Piesele din colecția Cooling Comfort sunt create fie dintr-un material pe bază de Xylitol (substanță folosită inițial doar ca substitut al zahărului), fie dintr-un mix de bumbac și polyester COOLMAX®.

COFFEE BEAN. Cafeaua este indicată pentru cei mici…dar doar atunci când o poartă! Reima a pornit de la structurile tip fagure pe care le formează cafeaua măcinată atunci când este carbonizată la temperatură ridicată și le-a folosit pentru a transforma poliesterul într-un adevărat scut împotriva frigului. Disponibile atât în varianta unui overall, cât și variante 2 în 1 (vestă și gecuță cu mâneci detașabile), hăinuțele fabricate din materialul Coffee Bean Shimmer sunt călduroase și nu se electrizează, asigurând un confort optim în zilele reci de toamnă și iarnă.


ANTI-BITE. Bazată pe o substanță sigură, biodegradabilă, care alungă insectele, colecția Reima Anti-Bite este un aliat de seamă pentru călătoriile în natură din anotimpul cald. Utilizând o substanță naturală, prietenoasă cu mediul, dar și cu pielea celui mic, articolele vestimentare Anti-Bite țin la distanță țânțarii, căpușele, albinele și alte insecte care îi pot pune în pericol sănătatea și starea de bine.


Indiferent de piesele vestimentare pe care le căutați, Reima rămâne un etalon pentru siguranță, confort, funcționalitate și sustenabilitate în materie de haine outdoor pentru copii.

Mudi.ro, retailer acreditat Reima

Pe website-ul nostru, mudi.ro, ai acces la o varietate largă de piese vestimentare marca Reima. În calitate de retailer autorizat al brandului în România, te invităm să descoperi cele mai inovative tehnologii și materiale, menite să transforme hăinuțele outdoor pentru copii într-o soluție confortabilă, sigură și prietenoasă cu natura.

Să înceapă aventura în natură!! Descoperă întreaga colecție Reima aici!

octombrie 19, 2023