Deși înțepăturile insectelor creează, în general, doar un disconfort și o inflamație locală, uneori, aceste mici vietăți pot fi purtătoarele unor boli sau pot provoca efecte alergice, transformându-se într-un real pericol pentru cei mici.

Pornind de la această problemă, finlandezii de la Reima au lansat colecția Anti-Bite  haine pentru copii special create pentru a preveni înțepăturile și mușcăturile de insecte:

  • căpușe
  • tânțari
  • albine
  • purici
  • păduchi
  • muște.

Bazat pe un repelent sigur și biodegradabil, hainele pentru copii Reima Anti-Bite țin insectele la distanță și îi protejează pe copii de mușcături, înțepături și substanțe chimice dure. Hai să vedem ce le face atât de eficiente!

Cum funcționează Reima Anti-Bite?

Îmbrăcămintea Anti-Bite este îmbunătățită cu o substanță repelentă ("insect repellent" în engleză) non-toxică și biodegradabilă care ține insectele la distanță și acționează ca un scut de protecție pentru pielea copilului tău.

Substanța repelentă este blândă și non-toxică

Efectul Anti-Bite se bazează pe repelentul IR3535, în care părinții europeni au încredere de zeci de ani. Substanța repelentă netoxică, incoloră și inodoră este blândă cu pielea și este certificată drept sigură de către OMS (Organizația Mondială a Sănătății) și EPA (United States Environmental Protection Agency) în cazul adulților, copiilor și sugarilor de peste șase luni.

De asemenea, IR3535 nu dăunează animalelor sau vieții marine și a fost considerat un repelent eficient de către CDC (Center for Disease Control and Prevention).

Are un efect puternic și de lungă durată

Efectul puternic al IR3535 durează până la opt ore atunci când este pulverizat pe piele și poate respinge orice tip de insecte: de la căpușe și țânțari, până la albine, pureci și păduchi.

Atunci când este adăugat în țesătură, efectul său poate dura ani de zile. Hainele pentru copii Reima Anti-Bite își păstrează un nivel de protecție de 85% după 50 de spălări, iar după 100 de spălari, acesta scade undeva la 75%.

Ceea ce mai trebuie să menționăm însă este că, prin contact prelungit cu acest tip de insecticid, căpușele sau țânțarii nu sunt capabili să dezvolte imunitate, adică nu pot să-și crească, cu timpul, toleranța la acest tip de substanță. Astfel, hainele vor rămâne eficiente ani la rând.

Repelent biodegradabil și ecologic

Spre deosebire de multe alte repelente, IR3535 este biodegradabil și ecologic. Un derivat al beta-alaninei, substanța apare în mod natural în corpul uman și este folosită de sportivi pentru a-și îmbunătăți performanța mentală și fizică.

Soluție prietenoasă cu insectele și copiii deopotrivă

Insectele joacă un rol semnificativ în ecosistemul general, fiind responsabile pentru polenizarea plantelor și curățarea materiei organice moarte. Colecția Reima Anti-Bite nu ucide insectele și nu interferează cu procesul naturii.

Inodor pentru oameni, substanța doar maschează mirosurile care apar în mod natural pe piele, fără să aibă un efect nociv asupra copiilor sau asupra micilor viețuitoare. Mai ușor, îl putem asemăna unui strat invizibil de camuflaj, care îi protejează pe cei mici de atenția insectelor.

Ce hăinuțe Anti-Bite poți găsi pe Mudi.ro?

Șosete

Zona picioarelor este foarte adesea locul de contact al căpușelor cu corpul nostru, așadar șosetele protejează exact această poartă de intrare.

Șosetele Reima Anti-Bite Insect îi protejează pe cei mici de înțepăturile insectelor care se ascund în iarbă sau la nivelul solului, în special căpușele.

 

 

Pantaloni

O piesă versatilă, ușor de integrat în orice ținută, pantalonii Anti-Bite sunt un element obligatoriu pentru garderoba celui mic, alături de șosete.

Șepci și pălării de soare

Chiar și atunci când poartă haine lungi, copiii nu sunt în totalitate apărați de înțepături. Cea mai expusă parte a corpului, fața, se poate bucura și ea de o protecție adecvată cu ajutorul șepcilor și pălăriilor Anti-Bite. Pe lângă proprietățile anti-insecte, șepcile și pălăriile protejează de soare, fiind excelente în zilele călduroase de primăvară/vară.

În plus, șepcile și pălăriile Anti-Bite sunt potrivite și pentru protecția împotriva păduchilor.

 

Hoodie

Ideale pentru plimbările de seară sau pentru activitățile petrecute în pădure ori la marginea lacului, hanoracele Anti-Bite oferă deopotrivă atât protecție împotriva insectelor, cât și o protecție termică adecvată pentru aceste situații.

 

Mai multe informații despre siguranța repelentului IR3535 găsiți mai jos:

"The insect repellent IR3535 is one of the important alternative in the fight against mosquito-borne disease such as malaria, dengue, chikungunya, yellow fever and Zika." 

"EPA-registered insect repellents are proven safe and effective, even for pregnant and breastfeeding women."  

"IR3535 has been used as an insect repellent in Europe for 20 years with no substantial adverse effects." 

 

Îți dorești ca puiul tău să exploreze în voie natura, fără a fi expus înțepăturilor de insecte? E timpul să-i alegi un echipament Anti-Bite complet.

Alege piesele preferate aici: https://mudi.ro/collections/reima-anti-bite

 

------------------------------- 

Urmărește-ne în social media:

Facebook www.facebook.com/mudi.romania

Instagram www.instagram.com/mudi.romania

martie 03, 2024