Dragi mămici, a venit timpul să ne cunoaștem!

Eu sunt Mihaela, inițiatoarea Mudi și mămica unei fetițe de doi ani și jumătate. Cei de la Curatorialist.ro au dorit sa scrie despre Mudi și începuturile proiectului nostru.

Vă las mai jos linkul interviului:

https://www.curatorialist.ro/mudi-haine-outdoor-pentru-copii-indiferent-de-anotimp/ 

...și câteva pasaje:

Despre ideea lansării unui proiect pe cont propriu: "Întotdeauna i-am admirat pe părinții care își încurajează copiii să petreacă timp în aer liber și să exploreze, fie că asta înseamnă joaca în parc, timp petrecut în curte, excursii în locuri noi sau pur și simplu ieșirea zilnica în jurul blocului. Și mi-am dorit să fiu un astfel de părinte."

 

Cum ai ales numele de brand, ce semnificație are? "Numele Mudi a venit dintr-o joacă cu cuvântul 'mud'. Am vrut ca numele să fie scurt și ușor de ținut minte și așa am ajuns la Mudi, pe care eu îl pronunț românește, fonetic. Poate un mic rol l-a avut și faptul ca fiica mea este fan Peppa și adoră să sară în bălțile cu apa și noroi (sau 'noioi' cum zice ea). Dacă ești părinte și îți lași copilul să se joace în noroi, felicitări! Mudi te susține cu echipamentul necesar."

 

Care ar fi filosofia nordică privind joaca afară a copiilor, indiferent de anotimp? Crezi că se poate educa și publicul român în sensul acesta? "Scandinavii iubesc natura, iar petrecerea timpului în aer liber face parte din cultura lor. Indiferent de vreme sau de anotimp. Și toate acestea le învață și copiii lor. O zi ploioasă sau friguroasă nu e motiv să ții copilul în casă, e motiv să îl echipezi bine și să îl lași să se bucure de o noua aventură. Și da, cred că ne-ar prinde bine să învățam de la nordici ca nu exista vreme nepotrivită, ci doar haine nepotrivite."

 

"Și stilul de viață urban oferă posibilități de a petrece timp în aer liber. Outdoor înseamnă și un picnic în parc sau o plimbare prin cartier. Iar cel mai important este să îi lăsăm pe copii să exploreze, să-și găsească ei propria cale de conectare cu natura; să cunoască bucuria de a sări în băltoaca de noroi, de a căuta melci după ploaie, de a face un om de zăpadă și de a studia toate gângăniile din iarbă."

 

Despre mămicile Mudi: "Sunt acele mămici care își doresc o copilărie frumoasă pentru puii lor și sunt gata să-i susțină în aventurile lor. Apreciază oportunitățile de învățare și explorare pe care le pot oferi copiilor și sunt conștiente de beneficiile timpului petrecut în aer liber."

 

Care ar fi cuvântul care exprimă cel mai bine esența brandului Mudi? "Aventură. Cei mici sunt întotdeauna gata de aventură; noi, adulții suntem cei care trebuie să ținem pasul cu ei."

 

Mulțumim pentru oportunitate, Curatorialist.ro!

august 03, 2022